top of page

Werkbezoek februari 2019 - deel 2

Jasper Steverlinck op de achtergrond ….

“Someday you’ll rise Someday you’ll fall Someday you’ll break Straight through these walls You and I know You live and you learn” ….

Bijna een week terug thuis. De koffers terug op zolder, alles gewassen en gestreken opgeborgen in de kast …. Maar in mijn hoofd is er nog niet veel opgeborgen of weggezet. Ik sta ermee op en ga ermee slapen. Ik mis de zon, hoewel ik het er bij momenten véél te warm vond. Ik mis de mensen, vriendelijk en breed glimlachend, hoewel er bij momenten niet veel te lachen viel. Ik mis de kinderen, op school en onderweg, spelend, zingend of luid roepend, hoewel ik hier gisteren nog drie schatten van kleinkinderen op logement had. Het is nog te vroeg om vanop een afstand terug te blikken. Maar ik probeer het toch. In onze school gaat alles goed; 125 kleuters ingeschreven en één nieuwe extra leerkracht die zal aangenomen worden om elke dag een uurtje sport en spel te geven. Met de nieuw aangekochte handleiding voor de leerkrachten denk ik wel dat we de kwaliteit van lesgeven een stap verder helpen.. Ze hebben een leiddraad nu en hoeven dus veel minder te improviseren en kunnen inhoudelijk opbouwen. Dankzij de stempeltjes zijn de klassen nu in twee groepen verdeeld waardoor er gerichter en concreter gewerkt kan worden. De maaltijd op school staat op punt. Er is het hele jaar door voldoende en, naar Malaweese normen, gevarieerde voeding. In ‘the office’, lees : lokaaltje waarin alle lesmateriaal wordt opgeborgen, is er onder leiding van Bruno grote schoonmaak gehouden. De nieuwe ‘open hall’ en de ‘corridors’ worden goed gebruikt. Soms wordt er les in gegeven, of in gefietst of gespeeld. De kleuters kunnen er bescherming zoeken tegen de zon en de regen. Het plaatsen van regengoten is ook gebeurd. Dat liep niet van een leien dakje en heeft vooral Bruno zijn humeur op de proef gesteld. Maar eind goed, al goed. Het regenwater loopt nu naarwaar het hoort te lopen …. naar de afvoer dus ! Volgend jaar worden er schilderwerken in de hal en aan de nieuwe voorgevel voorzien. De zorg voor de weeskinderen loopt zoals gepland. Alle kinderen kregen weer een kledingstuk met als extraatje een bal of een sportzakje. Vooral de kleine plastic ballen werden met grote oogjes bekeken !

De bedeling van de mais voor de weeskinderen in december, januari, februari en maart is achter de rug. Voor iedereen was er maandelijks 10kg mais om de moeilijke hongermaanden door te komen. De bedeling van februari maakten we zelf mee en begin deze week heeft ook de laatste bedeling plaatsgehad.

Someday you’ll rise, someday you’ll fall … Een week stralende zon, een week alle dagen regen. Dagen vol enthousiasme en plezier, dagen van ontgoocheling. Een schaterlach, een ingehouden vloek. Slagen, mislukken. Leren uit gemaakte fouten. Opnieuw beginnen, verder doen …

Danielle

Recente berichten
Archief
bottom of page