top of page

Nieuwsbrief augustus 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

Lieve mensen,

Dankjewel voor jullie reacties en steun na onze nieuwsbrief. Hartverwarmend ! Het sterkt ons in onze overtuiging dat we samen een verschil, hoe klein ook, kunnen maken voor meer dan tweehonderd gezinnen en kinderen. Het vroeg van onze medewerkers ter plaatse enige vindingrijkheid om ten eerste zó veel emmers in voorraad te vinden en ten tweede om de vracht ter plaatse te krijgen. Idem voor de honderden stukken zeep. De bijna 600 maskers waren eigenlijk nog het eenvoudigst. Er werden meters chitengé -stof (*), voering en elastiek gekocht en dan aan plaatselijke kleermakers uitbesteed. ((*). Chitengé = lange doek die vrouwen dragen als wikkelrok)

Resultaat : mooie, fleurige maskers in de kleuren van Samala Belgium ; oranje – blauw.

Ik moet het ze aangeven, ze zijn goed in de details ! Vorige week vrijdag werden de pakketten aan de gezinnen van onze kleuters uitgedeeld. De mensen kwamen samen in de open hal van onze school en wachtten geduldig, op veilige afstand van elkaar, tot hun naam werd afgeroepen.

Vandaag, dinsdag, was het de beurt aan de weeskinderen uit onze negen dorpen. Zij kregen allemaal een masker en twee stukken zeep. Ook de kleinsten. Al zullen zij hun masker zeker doorgeven aan hun pleegouder.

Warme groet,

Danielle en Bruno Everaert – Dekort

Recente berichten
Archief
bottom of page